Мед Атлант

Справа через зламаний мізинець: свідок каже, що Ільницького примусово забрали у невідомому напрямку. ФОТО

Сьогодні, 5 травня, в Івано-Франківському міському суді продовжили розглядати кримінальну справу проти франківського патрульного Леоніда Гончарука, якого підозрюють у перевищенні службових обов’язків. Патрульний нібито зламав мізинець екс-міліціонеру Михайлу Ільницькому.

Проти командира роти Леоніда Гончарука відкрили кримінальне провадження за перевищення службових обов’язків (ст. 365 ККУ).

Екс-міліціонер Ільницький вимагає від Гончарука мільйон моральної компенсації за вчинену шкоду.

Справу слухає суддя Івано-Франківського міського суду Олеся Зеленко. Нагадаємо, на минулому засіданні допитали потерпілого –  Михайла Ільницького. Він  розповів, що Гончарук умисне намагався зламати йому пальці. Ільницький сказав, що його і сина били по ногах, били і дружину.

Сьогодні, 5 червня, у суді мають  допитати свідків.

У суд не прибув один із двох захисників Ільницького – Михайло Лукинів. МІСТО писало, що цього адвоката затримали в СІЗО за передачу підзахисному наркотиків.

У суді допитали свідка Мілана Рудковського, 1992 року народження. Каже, що не знає ні потерпілого, ні обвинуваченого. Сам є військововослужбовцем і допитуватиметься як свідок сторони обвинувачення.

Того дня я йшов з товаришем додому. Вже під будинком побачили, що їхав автомобіль “Шкода”, а за ним пріус з синіми маячками. З-за керма “Шкоди” вийшла жінка. Патрульна кричала, що це не вона їхала. Тоді почали з’їжджатися пріуси. Були діти. Почався шум. Приїхав командир. Потім екс-начальник Міхалець. Старший сказав затримати старшу людину (Ред. – маючи на увазі Михайла Ільницького). Троє чи четверо “запихали” людину в машину. Копали по ногах і по дверях. Почалися крики. Людину забрали у невідомому напрямку. Особа сама казала, що сяде, а її просто забрали з місця. Потім забрали власника автомобіля також у невідомому напрямку. Це тривало близько трьох годин, – каже свідок Рудковський.

Після свідчень, питання Рудковському задав прокурор Рудий, аби з’ясувати всі обставини. Військовий каже, що точно бачив, як з автомобіля вийшла жінка зі сторони водія.

Люди кажуть, що ви робите балаган. З’їхалися близько вісім пріусів. Через що почався конфлікт – неясно. Патрульні стверджували, що їхав старший чоловік, а не жінка, – додав свідок.

Рудковський у суді каже, що переконував з товаришем, що керувала жінка, але їх не слухали.

Ми кажемо, нащо ви б’єте жінок, штовхаєте. Їм було байдуже, – наголошує Мілан.

Прокурор запитав, хто саме зламав палець.

Це зробив Гончарук. Їх було багато. Дві руки заламували руки. Людина не матюкалася, саме просилася що сідає, – наголосив військовослужбовець.

Свідок пояснює, що всіх тримали до 01:15. Тільки коли дав “добро” Міхалець – розійшлися. Після прокурора Рудковського допитували захисники. Адвокат Ільницького запитав, чи бачив він ознаки сп’яніння у підзахисного. Свідок відповів, що навіть запаху не відчув. Стверджує, що екс-міліціонер був тверезий.

Мілан каже, що на нього тиснуть. Раз його патрульні навіть били і склали протокол за хуліганські дії. Іншого разу підозрювали у тому, що він стріляв. Рудковський підкреслює, що коли затримували Ільницького, то було декілька патрульних. Проте лапав руки і палець Гончарук. Впевнений у цьому тому, що командир роти був найвищий з-поміж інших інспекторів.

Мені погрожували. 27 жовтня 2017 року. Мені погрожували в апеляційному суді по цій справі. Казали, нащо я це роблю, бо в Гончарука діти, – зізнається свідок.

Напередодні 23 жовтня Мілан каже, що його побили.

На цьому суд завершив розгляд 5 червня. Наступне засідання відбудеться 22 червня, о 10.00.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...