Мед Атлант

На Прикарпатті шахраї видурили в пенсіонерів 60 тисяч гривень та 8 тисяч євро

«Ваш син у поліції, для вирішення проблеми потрібні гроші» – схема аферистів стара, але все ще дієва. І жертвами шахраїв зазвичай стають саме люди похилого віку.

Аналогічна ситуація сталася вчора із 83-річним мешканцем Івано-Франківська. Потерпілий розповів правоохоронцям, що вчора, 25 лютого на його домашній телефон зателефонував  невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що син пенсіонера нібито винен у вчиненні ДТП. Для уникнення відповідальності потрібні гроші – 60 тисяч гривень. Не засумнівавшись у правдивості цієї історії та навіть не  за телефонувавши до сина аби з’ясувати ситуацію, старий чоловік погодився віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який невдовзі по неї під’їхав.

За такою ж схемою вчора постраждала й  77-річна франківчанка. Жінка за порятунок сина віддала псевдополіцейським 8 000 Євро.

За цими  фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, що на Прикарпатті викрили директора брокерської компанії, який вимагав гроші за розмитнення автомобілів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...