Мед Атлант

Відтепер у Франківську добровольці лікуватимуться безкоштовно

Сьогодні, 17 квітня, у Франківську підписали тристоронній меморандум про співпрацю між Івано-Франківською міською радою, ГО “Добровольчий Український Корпус” та Центральною міською клінічною лікарнею.

Відтепер добровольці отримуватимуть фахове й безкоштовне медичне обслуговування. Усі фінансові витрати бере на себе місто, інформує прес-служба міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

Більше року тому аналогічну угоду підписали з Асоціацією воїнів АТО. За минулий рік з міського бюджету виділили понад півмільйона гривень на стаціонарне та амбулаторне учасників бойових дій.

Справа в тім, що не всі наші учасники бойових дій служили в регулярних частинах. Але на міському та обласному рівні ми визнали добровольців і 150 осіб отримали відповідні посвідчення. Тепер хлопці матимуть змогу отримувати медичну допомогу в ЦМКЛ, – зазначив Руслан Марцінків.

Віталій Тихенький, керівник відділу соціальної допомоги бійцям ДУК розповів, що лише в місті зараз налічується 20 поранених добровольців, а в області таких – понад сім десятків. Вони лікуються в різних містах України, їх постійно переводять. Представники ДУК постійно домовляються з волонтерами, активістами і так лікують своїх “братів по зброї”, збирають кошти всією країною. А цей меморандум вирішить багато проблем, адже хлопці будуть лікуватись вдома й на одному місці, без постійних переведень з лікарні в лікарню. А головне – буде належне фінансування.

Читайте також: В Івано-Франківську відбулося шикування та хода добровольців. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...