Мед Атлант

Рятувальники проводять дезинфікуючі заходи у місцях масового скупчення в усіх регіонах країни

З метою профілактики вірусним захворюванням рятувальники проводять заходи із дезінфекції місць масового скупчення людей в усіх областях України.

Так, 14 березня у взаємодії з Національною поліцією та медичною службою, рятувальники відділення радіаційного, хімічного та біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Черкаській області провели дезінфекцію в під’їзді 9поверхового житлового будинку на вулиці Нижня Горова. Заходи проводились у зв’язку із проживанням у одній із квартир будинку жінки, яка нещодавно повернулась з Італії. Госпіталізація жінки не проводилась. Підозра на коронавірус попередньо не підтвердилась.

У той же час, з метою недопущення розповсюдження інфекційних захворювань, працівники відділення радіаційного та хімічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у м.Києві провели дезінфекційні заходи у гуртожитку медичної академії по вул. Дашавська, що у Солом’янському районі столиці. Заходи проводились у зв’язку з проживанням у даному гуртожитку чоловіка 2001 року народження, який в період з 05 по 10 березня був в контакті з родичами померлої від коронавірусу громадянки в м. Радомишль. 13 березня чоловіка було доставлено до Олександрівської лікарні м.Києва з підозрою на захворювання коронавірусу. Експрес-тест показав негативний результат. На даний момент пацієнт знаходиться в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні, до отримання додаткових результатів аналізів.

А 13 березня рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області спільно з працівниками Держпродспоживслужби провели дезінфекційні заходи з метою недопущення розповсюдження інфекційних захворювань. Зокрема дезінфекційні заходи проводились на території м. Вижниця та м. Вашківці Вижницького району, а також на залізничних станціях в селах Веренчанка, Кострижівка, Штефанівка Заставнівського району. Працівники пожежно-рятувальних підрозділів провели дезобробку дезінфікуючим засобом «Санітаб». До дезінфекції залучалися районні пожежно-рятувальні підрозділи Управління.

Ці заходи проводяться відповідно до протокольного рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Водночас, рятувальники Хмельниччини продовжують заходи із дезінфекції місць масового скупчення людей. Приміром, 15 березня надзвичайники провели дезінфекцію на території гуртово-роздрібного овочевого центру в м. Хмельницький. Загалом було оброблено спецрозчином близько 8 тис. кв. м території ринку. Цього ж дня старокостянтинівські рятувальники на території райцентру спецрозчином провели обробку місцевого ринку, автостанції, адміністративних будівель, банківських установ, залізничних вокзалів №1 та №2, скверу на вул. Ессенській, а також зупинки міського транспорту на вулицях: Жовтневій, Івана Франка, Попова та Острозького. А рятувальники 1 Державного пожежно-рятувального загону провели дезінфекцію на території Хмельницького речового ринку. Дезінфекційні заходи проводились з метою профілактики інфекційних захворювань. Для виконання завдань рятувальники перебували у засобах індивідуального захисту. Загалом спецрозчином оброблено 14 тис. кв. м території ринку.

Задля подальшого запобігання поширенню вірусних інфекцій серед населення Служба порятунку закликає громадян дотримуватись карантинних та противірусних заходів й надалі свідомо ставитися до власної безпеки, не нехтуючи застереженнями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...