Мед Атлант

У парламенті створили міжфракційне депутатське об’єднання “За розвиток гірських територій”

У парламенті створили міжфракційне депутатське об’єднання “За розвиток гірських територій”. Про це на пленарному засіданні оголосив перший віцеспікер Ради Руслан Стефанчук.

З відповідною ініціативою виступили народні депутати від “Слуги народу”, інформує пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Як заявив співголова об’єднання Олександр Корнієнко, платформа має стати ключовим об’єднанням, навколо якого вибудовуватиметься стратегія розвитку гірських територій. Йдеться про 5 регіонів, розташованих і в Українських Карпатах, і в Кримських горах.

“У нас є план до Нового року ухвалити закон про розвиток гірських територій та їхніх мешканців – горців. Він так і називатиметься: Закон про розвиток горців або Про пільги та гарантії горців. Будемо розвивати ресурсну базу для наших територій”, – сказав він.

Олександр Корнієнко зазначив, що гірські території мають свою специфіку. Зокрема мала густота населення, яке проживає на великих територіях.

“Існують проблеми із закриттям гірських шкіл у селах. Це і проблеми логістики, шкільних автобусів. Це і проблема взагалі інфраструктури. Будемо змінювати це в повному контакті з представниками територій”, – наголосив він.

Член МФО від “Слуги народу” Віталій Безгін розповів, що об’єднання також боротиметься за створення окремої статті для гірських територій у Держбюджеті.

“Сподіваємося, створимо нові джерела, щоб ці території були спроможними і рівень життя в них не лише не відставав від інших територій країни, а й домінував”, – сказав він.

Водночас співголова об’єднання “За розвиток гірських територій”  Микола Тищенко звернув увагу, що одним із першочергових завдань є вирішення проблеми з ремонтом всіх доріг в гірській місцевості.

“Нещодавно ми доставляли медведика до дівчинки на Закарпатті. Ми подолали разом з командою 850 км з центру Києва до малого села, де проживає дівчинка. Але доріг взагалі немає. Ми їхали по бездоріжжю – і це в 21 столітті”, – заявив Микола Тищенко.

«Завдяки «Великому будівництву» регіон відроджується. Наше завдання – зробити так, щоб гірські території були комфортними для тих, хто там постійно проживає. Для цього горці повинні отримати доступ до якісної освіти, медицини, мати достойні робочі місця і зарплати», – додав співголова платформи Володимир Тимофійчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...