Мед Атлант

Переговори: другий раунд завершено, потрібних результатів немає — ОП

Другий раунд переговорів між Україною та РФ завершено. Про це повідомив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Потрібних Україні результатів наразі немає. Водночас сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення, сказав він, пише Суспільне.

“Другий раунд переговорів закінчено. На жаль, потрібних Україні результатів наразі немає. Є рішення тільки щодо організації гуманітарних коридорів”, — написав він.

За його словами, переговори завершились близько 19:40. “Обговорили досить докладно гуманітарний аспект, тому що досить багато міст знаходиться в оточенні. Там драматична ситуація із харчовими продуктами та медикаментами”, — зазначив він.

“Сторони досягли розуміння про спільне забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення, а також для доставлення медикаментів та продуктів у місцях запеклих боїв. З можливістю, наголошую, з можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація, де вона проводитиметься. Тобто не скрізь, а саме в тих місцях, де будуть гуманітарні коридори — можливе буде припинення вогню на час проведення евакуації”, — сказав Подоляк.

“З цією метою найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв’язку та взаємодії, та будуть сформовані відповідні логістичні процедури. Я думаю що ми продовжимо обговорення далі питань блоку перемир’я напевно найближчим часом”, — додав Подоляк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...