Мед Атлант

Польща скасовує COVID-обмеження на тлі масового прибуття українців

У Польщі від 28 березня скасовують обов’язкове носіння масок та проходження карантину для людей, які приїхали з-за кордону.

Про це повідомляє “Польське радіо” з посиланням на міністра охорони здоров’я Адама Нідзельського, передає Суспільне.

Проте, за його словами, маски все одно доведеться носити в лікарнях та клініках. Також міністр рекомендував продовжувати носили маски в місцях скупчення людей, наприклад, у громадському транспорті.

“Ми постійно проводимо велику кількість тестів, тому, на нашу думку, спостереження є достовірними. Згідно з останніми дослідженнями, наявність антитіл є у 90-95% населення. Ми захищені як суспільство, ці показники дають нам можливість ухвалювати нові рішення. Найважливішим показником є ситуація в лікарнях, а варіант “Омікрон” виявився менш важким, без збільшення госпіталізації”, — сказав міністр.

Крім того, з 28 березня у Польщі скасують самоізоляцію для людей, які живуть з інфікованими, та тих, хто приїжджає з-за кордону. Проте залишається обов’язок ізолюватися після підтвердження зараження коронавірусом. Також обов’язково рекомендують носити маску у разі хвороби чи застуди.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...