Мед Атлант

З початку повномасштабної війни на Прикарпаття евакуювали 46 тисяч дітей

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на Івано-Франківщину з інших регіонів переїхали приблизно 46 тисяч дітей до 18 років.

Про це повідомила заступниця голови обласної військової адміністрації Людмила Сірко під час зустрічі з представниками міжнародної благодійної гуманітарної організації з прав дітей “Terre des Hommes”, йдеться на сайті ОВА.

З її слів, на Прикарпатті знайшли прихисток приблизно 145 тисяч вимушених переселенців. 272 дитини, які переїхали на Франківщину, — діти-сироти та позбавленні батьківського піклування. 97 малюків перевезли без супроводу батьків.

Крім того, в область евакуювалися 24 дитячі будинки сімейного типу, 12 прийомних сімей, а також родини піклувальників, де виховують майже 300 дітей.

“Головне завдання для нас сьогодні — організувати літнє оздоровлення дітей вимушених переселенців, малозабезпечених категорій, сиріт та тих, у кого батьки загинули під час бойових дій. Ми співпрацюємо з 15 оздоровчими таборами області. Тому для нас є дуже важливим залучення донорської допомоги для того, щоб придбати путівки на відпочинок якомога більшій кількості діток”, — сказала Людмила Сірко.

За результатами зустрічі з представниками “Terre des Hommes” домовилися про надання фінансової допомоги, проведення різних тренінгів із залученням представників молодіжних рад та соціальних працівників на місцях.

Людмила Сірко додає, що з 1 серпня розпочнуться оздоровчі відпочинки у декількох закладах на Франківщині:

“Прикарпатські мрії” (Печеніжинська територіальна громада), “Перлина Придністров’я” (Городенківська територіальна громада”, “Перлина Карпат” (Калуська територіальна громада). Також дітки оздоровлюватимуться у відпочинкових комплексах у Яремчанській та Верховинській громадах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...