Мед Атлант

Як калушанка вирощує ягоди молодості гуммі та екзотичну іргу

Начальниця служби у справах дітей Калуської міської ради Леся Дзундза любить вирощувати як екзотичні рослини, так і тварин.

На її обійсті можна побачити цікавих представників флори, зокрема іргу, гумі, годжі, жимолость, лохину, ківі, інжир, лаванду, магнолію, гліцинію. Серед представників фауни — фазани, перепілки, китайська пухова, голуби, нутрії, кролики, білочки, інформують “Вікна”.

Калушанка вирощує гуммі або японську вишню, або ягоди молодості, або плід довголіття

Після робочого дня Леся Дзундза працює на власному подвір’ї, дее знаходить спокій, відволікається від буденності.

Ґаздиня вирощує близько 40 кущів лаванди. Рослина відома своїми багатими цілющими властивостями, зокрема, заспокійливими та загоюючими. А ще прекрасно розганяє комах, а у шафі відлякує міль, ідеться у сюжеті КМТ.

Красується на подвір’ї невеличке дерево ірга, яке багате вітаміном С і B, поліпшує обмін речовин та має антибактеріальну, антивірусну дію. Особливо корисно їсти цю ягоду людям з підвищеним тиском.

Багато вітаміну Р дозволяє рекомендувати плоди ірги і соки з неї людям похилого віку для зміцнення стінок судин і підвищення їхньої еластичності, попередження інфаркту міокарда і варикозного розширення вен. Плоди ірги — хороший полівітамінний засіб, їх застосовують для лікування гіпо- і авітамінозів. Ірга нормалізує сон і зміцнює організм. Вживання настоянки квіток ірги нормалізує роботу серця і знижує кров’яний тиск. В народній медицині сік використовується для полоскання горла при ангінах, запаленнях порожнини рота, відвари кори і листя — як в’яжучий і обволікаючий засіб. Сік свіжих плодів має в’яжучі властивості і використовується як лікувальний напій при розладах кишківника.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...