Мед Атлант

Фото, документи та уламки техніки: у Франківську відкрили благодійну виставку трофеїв “едельвейсів”

Сьогодні, 19 липня, в Івано-Франківську в Підземному Переході Ваґабундо відкрили благодійну виставку бойових трофеїв 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади та фотографій пресофіцера Микити Шандиби.

Ми спільно з фондом нашої бригади вирішили, що буде дуже доречно влаштувати такий показ у великих містах, щоб нагадати людям, що війна не закінчилася та іде далі. На фото показано життя бригади. Загалом це 50 робіт, на яких показано їхній побут, немає жодної награності, а лише те, що вони бачать протягом служби, – каже Микита.

На виставці можна побачити документи, номерні знаки, уламки техніки.

Взагалі ця виставка є благодійною, бо у хлопців на передовій є багато потреб. Кожен підрозділ має свої потреби, вони дуже різні та потребують коштів, – додає Микита.

Всі експонати зберігаються у бригаді. Взагалі у них зібрана ціла історія війни, тому виставку збираються розширювати. Деякі експонати були покинуті, а деякі виборювали я в бою.

У Франківську виставка буде приблизно тиждень. Далі поїде в рідну Коломию, Чернівці та Львів.

Взагалі ця виставка є ексклюзивною. Майже все тут показують уперше. Зараз ідуть активні бойові дії, тому для хлопців є потреба в усьому. Наша мета – допомогти та максимально полегшити їм службу, – каже співорганізаторка виставки Мар’яна.

Мер міста Руслан Марцінків, який також відвідав виставку, додав, що наразі взяв на себе місію відвідувати кожен похорон військових, тому добре знає, про всі втрати, які їм доводиться переносити.

Я хочу подякувати нашій “десятці”. Вона в нас найбойовіша. Але є дуже багато втрат. Буквально вчора передали для цього батальйону ще один бус. Саме ця бригада допомагала звільняти Київ, а зараз працює на найгарячіших напрямках. Дуже дякуємо вам, наші захисники, – сказав мер.

Приємним бонусом для всіх відвідувачів була можливість потоптатися на формі російського окупанта, яка стояла біля скриньки для пожертвувань на підлозі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...