Мед Атлант

“Є позитивні сигнали”: у Повітряних силах очікують на літаки від союзників

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Почнемо з наших льотчиків, які і цієї ночі, і за попередню добу продовжують завдавати удари по противнику, по його радіолокаційних станціях, по засобах протиповітряної оборони, по угрупованнях військ, які на східному напрямку продовжують вести і атакувальні, і оборонні дії. До 30 літаковильотів на вогневе ураження, на винищувальне прикриття здійснили льотчики за минулу і вже у поточній добі. Це загалом”, — зазначив речник.

За його словами, останнім часом з’явилось сподівання на те, що українські пілоти отримають сучасну бойову авіацію від партнерів.

“Вже є позитивні сигнали щодо того, що радянська техніка може скоро піти в історію, і з’явиться у нас сучасний літак, на який вони залюбки пересядуть. І це їх ще більше надихає. Тому що, якщо навіть такій техніці вони дають такий результат, то що буде, коли з’явиться літак, про який ми всі мріємо?”, — наголосив Юрій Ігнат.

Він додав, що заяви про нібито застарілість авіації, яку може отримати Україна від союзників, є інформаційним вкидом російської сторони.

“Хочу попередити, що на болотах, в інформаційних помийках будуть волати, що це літак застарілий, нічого не допоможе, то про (зенітно-ракетний комплекс — ред.) Patriot вони так само говорили. Тому очікуємо якомога швидше”, — зауважив посадовець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...