Мед Атлант

В Івано-Франківську вперше провели чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 км

В Івано-Франківську вперше провели чемпіонат України зі спортивної ходьби на 20 км. 23 спортсмени з Волинської, Сумської, Донецької, Київської та Житомирської областей взяли участь в ньому. Учасники змагалися у категоріях: жінки, жінки-молодь, чоловіки, чоловіки-молодь.

Про це Суспільному розповів директор департаменту молодіжної політики й спорту міськради Віталій Матешко.

Чемпіонат проводили на вулиці Незалежності. Віталій Матешко каже: ця траса є сертифікованою Всесвітньою федерацією легкої атлетики. На період змагань у середмісті обмежили рух транспорту на шести вулицях.

“Зазвичай ці змагання проводили у Сумах, але через ситуацію, яка є зараз, Івано-Франківськ — більш-менш безпечне місто, тому чемпіонат відбувається тут. У нас традиційно були весняні та осінні змагання. Вони — швидкоплинні. Тривають 2 години, 10 хвилин”, — розповідає Віталій Матешко.

Заслужений тренер України із Луцька Володимир Яловик привіз на чемпіонат команду із семи спортсменів. Чоловік каже: хоча війна вплинула на тренування його підопічних, однак їхнім результатом він задоволений.

У категорії “жінки” перемогла Валентина Наявко з Луцька.

“Ми з тренером на результат не готувалися. Тільки два тижні тому вирішили стартувати на 20 км. Я ходжу 35 км, вирішили швидкість змінити й пройти 20 км. Тут швидкість інша, тому було трохи важко. Цей чемпіонат ми вирішили зробити тренуванням, бо кожне змагання — це досвід, і жодне тренування не проведеш так, як участь у чемпіонаті”, — розповідає Валентина Наявко.

Сергій Світличний із Сум подолав 20 км за 1 годину і майже 24 секунди й став чемпіоном України зі спортивної ходьби у категорії “чоловіки”.

“Мене мотивувало те, що я за рейтингом хочу потрапити на чемпіонат світу і для цього треба перемагати, щоб здобути бали. Добре було б, якби результат був кращий, але маємо, що маємо. Це — не дуже високий результат, але маю надію, що все вдасться”, — каже Сергій Світличний.

У категорії “чоловіки-молодь” перемогу здобув Микола Рущак із Сум, а у категорії “жінки-молодь” чемпіонкою стала Софія Криловецька із Сум. У командному заліку перемогла команда із Сум.

Зі слів Віталія Матешка, у випадку оголошення повітряної тривоги було передбачено, що спортсмени зупиняться та перейдуть в укриття, яке розташоване поблизу місця проведення змагань.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...