Мед Атлант

На Прикарпатті повідомили про підозру посадовцю військкомату

Сприяв незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон – на Прикарпатті повідомили про підозру посадовцю військкомату.
За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України та зловживання впливом (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України) – повідомляє Офіс Генерального прокурора.
За даними слідства, підозрюваний разом із двома спільниками за гроші допомагав виготовляти довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби для охочих ухилитись від неї.
Він зобов’язувався виключати своїх «клієнтів» із військового обліку та підтверджував достовірність цих довідок у Державній прикордонній службі. Такі послуги коштували від 3000 до 4000 доларів США з людини. Затримали підозрюваних під час отримання неправомірної вигоди.
Раніше спільникам теж повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ст. 332 КК України).
Наразі усім трьом обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави. Встановлюється причетність до вчиненого інших осіб.
Досудове розслідування – ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, оперативний супровід – УСБУ в Івано-Франківській області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...