Мед Атлант

Кіборг Станіслав Стовбан з Калуша після протезування знову захищає Батьківщину

На початку повномасштабного вторгнення Станіслав Стовбан поїхав обороняти Ірпінь — на протезі. Спочатку були тяжкі бої за Ірпінь, потім — Ізюм і південь України.

Історію Станіслава Стовбана розповіла засновниця благодійного фонду “Revived Soldiers Ukraine” Ірина Ващук Дісіпіо, інформують “Вікна“.

“Стас знову воює! Та і воює він з 2015-го на протезі! Кіборг Донецького аеропорту, де йому привалило плитами ноги, полон, і в Донецьку рятують одну ногу і ампутують іншу. Обмін. Лікарні-протезні. З українським протезом Стас мучився пару років і звернувся до “Revived Soldiers Ukraine” 3 роки тому. Запрошуємо в США разом з азовцем Віталіком Блажко. Протезуємо Стаса — і чистий спокій. Воїн без болю продовжує служити”.

Початок повномасштабного вторгнення — Стас виїжджає з Житомира і приймає командування по обороні Ірпеня — на протезі.

“Тяжкі бої за Ірпінь, потім Ізюм, і південь України. Тільки зараз Стас знайшов півтора тижня часу відпустки і прилетів до нас в Орландо переробити культіприймач (нога розболілася при таких жорстких навантаженнях) і отримав ногу для cross fit. Стас тепер може вільно бігати”, — зазначила Ірина Ващук Дісіпіо.

За її словами, цього разу благодійний фонд виділив для Станіслава 6 200 доларів.

“Стас — бойовий хлопець, який в своєму житті, окрім казарм і війни, нічого не бачив. Ми йому відкрили Орландо Флорида, і ми йому відкрили життя без болю! Я радію що в нас є нагода допомогати нашим найкращим”, — наголосила Ірина Ващук Дісіпіо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...