Мед Атлант

Залужний нагородив “Срібним хрестом” начальника медслужби 102 бригади Олега Слижука

Начальник медичної служби одного з батальйонів 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ тримав нагрудний знак “Срібний хрест” від Валерія Залужного. 

Олег — травматолог, від фаху має й позивний —«Костолом». До широкомасштабного вторгнення росії в Україну працював у Косівській центральній районній лікарні, розповідають у Департаменті охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

У перший день повномасштабного вторгнення Олег якраз чергував у лікарні. Тож прямо звідти, не говорячи нічого ні дружині, ні батькам, пішов до територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Розумів, що лікарі завжди потрібні на передовій. Звання офіцера мав, адже закінчив військову кафедру. З того часу у лавах бригади територіальної оборони рятує життя та здоров’я побратимів.

Разом із колегами він працює у стабілізаційному пункті, куди доправляють поранених захисників прямо з поля бою. Уже скоро рік, як тут організована робота, цілодобово тут чергує команда — лікар, фельдшер і водій. Тут вони стабілізують бійців та передають їх на наступний рівень евакуації.

Саме завдяки командній злагодженій роботі медикам стабпункту вдалося за короткий проміжок часу стабілізувати одночасно 12 поранених.

Удома на Олега чекають дружина та 11-річний син. І хоч вони дуже сумують за чоловіком та татком, проте розуміють, що його робота вкрай потрібна на передовій.

“Ми всі разом із хлопцям з мого району прийшли в бригаду та приїхали на цей напрямок, я буквально відчуваю відповідальність за їхнє життя та здоров’я. А вони мають надію, що якщо з ними щось станеться, вони завжди можуть на мене розраховувати. Тут я себе почуваю на своєму місці. І буду поряд із побратимами до нашої Перемоги”, – розповідає Олег.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...