Мед Атлант

ФК «Blago-Юність» зіграли проти чинного чемпіона Прем’єр-ліги чемпіонату України – «Шахтаря»

Днями на «Арені Львів» футбольна команда «Blago-Юність» (Івано-Франківськ – Верхня) провела товариську гру з чинним чемпіоном Прем’єр-ліги України – донецьким футбольним клубом «Шахтар». «Гірники» очікувано здобули перемогу.

Попри комбінації і яскраві гольові моменти, команда з Івано-Франківська впевнено захищала власні ворота, граючи від оборони на контратаках, тому збільшити рахунок суперникам вдалося лише наприкінці першого тайму.

«Незважаючи на поразку, враження від матчу тільки позитивні, – ділиться капітан команди Віталій Турчанський, – адже не кожного дня випадає нагода зіграти проти титулованого суперника – чемпіона України з футболу, учасника Ліги чемпіонів. Чи було страшно виходити на футбольне поле? Ні, абсолютно! Однак, ми всі розуміли, проти кого будемо грати, й намагалися прислухатися до поради тренера: вийти й отримати задоволення від матчу».

Матч, який не має турнірного значення і зазвичай проводиться в міжсезоння, є, завдяки зусиллям керівництва, направду знаковим для нашої команди. Зустрітися з чинними чемпіонами у товариській грі цінно і для тренування тактичних схем, темпу гри, перехоплень, пасів, оперативного простору, так і для налаштування гравців та створення відповідного командного мікроклімату.

«”Blago-Юність” поступово, крок за кроком, іде до професійного рівня. Спершу плануємо змагатись у чемпіонаті України серед аматорів, лише опісля – професійно. Така філософія нашої команди», – відзначає президент «Blago-Юність» Назар Волощак.

Почесний президент клубу Мирослав Луцький додає:

«Ми – єдина аматорська обласна футбольна команда, що мала честь зіграти з чемпіоном України, які на даний момент виступають в груповому етапі ліги чемпіонів УЄФА. Тому я пишаюсь, що нам вдалося домовитися щодо проведення поєдинку. «Blago-Юність» поступилась донецькому «Шахтарю» у рахунку, проте, я вважаю, що наша команда виконала хорошу роботу на полі. Я пишаюся кожним гравцем і тренерським штабом у тому, що продемонстрували свої вміння та бажання навчатися та вдосконалюватися. Ми продовжуємо рости та розвиватися, і ця гра є ще одним кроком до наших цілей! Дякую всім за підтримку і віру в нашу команду! Далі буде!»

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...