Реклама

Мед Атлант

У Калуші відкрили меморіальні дошки двом полеглим Героям

У Калуші відкрили меморіальні дошки Героям Роману Петріву та Романові Дуркалу.

Їх встановили на фасаді ліцею №7, – пише очільник міста Андрій Найда.

“Два Романи, дві різні долі, яких об’єднала неосяжна любов до Батьківщини, жага до справедливості та волі. Від сьогодні кожен, хто проходитиме подвір’ям Калуського ліцею №7 хоч на хвилину, але зупинятиметься, щоб вчергове подякувати Захисникам, які пожертвували собою задля порятунку всієї нації українців”, – зазначає міський голова.

Історію життя Героїв можна буде дізнатися, зчитавши QR-код.

“Підростаюче покоління повинно розуміти, що справжні Герої не у фільмах і коміксах, справжні Герої живуть серед нас, сміливо йдучи в бій не бояться загинути, бо знають, що краще смерть, ніж жити під московією. Нехай пам‘ять про полеглих Захисників живе у віках, нехай їх життєва історія передається з покоління в покоління, як приклад мужності та звитяги!”, – додав він.

Роман Дуркало загинув боронячи один із населених пунктів на Донеччині. 18 жовтня 2022 року внаслідок танкового обстрілу отримав поранення, несумісні з життям. Роман Петрів загинув біля населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області. Боєць 14 серпня 2022 року під час стрілецького бою отримав важке поранення, несумісне з життям.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...