Мед Атлант

У Франківську на системній корупції викрили посадовців агентства водних ресурсів. ФОТО

СБУ викрила на системній корупції посадовців регіонального управління Державного агентства водних ресурсів у Івано-Франківську.

СБУ заблокувала корупційний механізм, який налагодили посадовці Дністровського басейнового управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України.

До функціонування схеми причетні начальник та головний механік одного з відділів цього управління в Івано-Франківську.
СБУ встановила, що чиновники за хабарі передавали в користування місцевим підприємцям спецтехніку підприємства – екскаватори, бульдозери, трактори, автокрани, самоскиди тощо.

При цьому за рік посадовці не уклали жодного договору від імені організації, натомість гроші за користування державного майна клали собі в кишеню.

Служба безпеки та поліція задокументували вимагання та отримання фігурантами хабара в сумі 150 тис. грн. від мешканця міста за надання в користування спецтехніки.

Посадовців затримали в порядку ст. 208 КПК України під час одержання ними чергової частини коштів.

Під час проведення обшуків за місцями роботи та мешкання фігурантів правоохоронці вилучили:

  • документи та чорнові записи з доказами протиправної діяльності;
  • гроші в сумі 79 тис грн., отримані, в тому числі, від попередніх передач хабара;
  • телефони, комп’ютерну техніку.

Фігурантам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

На них очікує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області.

Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...