Мед Атлант

Україна перетворила американські ракети для F-16 на “саморобну ППО”

Україна переробила американські ракети AIM-9 Sidewinde для західних винищувачів на ракети класу “земля-повітря”.

Повідомляє Financial Times

“Нещодавнім успіхом стало переобладнання надлишкових американських ракет класу “повітря-повітря” AIM-9 Sidewinder на ракети класу “земля-повітря”, що є критично необхідним, оскільки Росія продовжує здійснювати атаки на міста, розташовані далеко від лінії фронту”.

Це підтвердив виданню високопоставлений український посадовець: “Ці ракети (AIM-9, які поставили в Україну – FT) не працювали. …Ми їх полагодили. Ми знайшли спосіб запускати їх з землі. Це свого роду саморобна протиповітряна оборона”.

Посадовець вважає, що ці перероблені снаряди допоможуть “пережити зиму”, коли Росія бомбардуватиме енергетичну інфраструктуру України. Водночас він наголосив, що це не є довгостроковим рішенням.

За його словами, це одна з низки подібних ініціатив, коли старі матеріали, які американські військові вважають надлишковими, перетворюються на озброєння, яке на часі.

“У нас є узгоджена схема, коли ми беремо щось застаріле і робимо з нього щось інше”, – сказав він.

AIM-9 Sidewinder – американська ракета класу “повітря—повітря” ближнього радіуса дії, розроблена в середині 1950-х років. Більшість модифікацій AIM-9 оснащено інфрачервоною системою самонаведення.

З 1955 року випущено понад 200 000 ракет, що робить AIM-9 однією з наймасовіших ракет класу “повітря-повітря” в історії.

AIM-9M Sidewinder значилися в американському пакеті допомоги влітку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...