Мед Атлант

У Франківську під час шостого сезону “На_шапку” зібрали понад 300 тис. грн

В Івано-Франківську під час шостого сезону благодійного мистецького проєкту На_шапку-2023 вдалося зібрати 300 648 грн.

За ці гроші придбали обладнання для онкогематологічного відділення обласної дитячої клінічної лікарні, передає Суспільне.

За зібрані гроші організатори придбали багатофункціональний стіл для операцій та маніпуляцій з рентген-чутливими пластинами. Його 1 листопада доставили у відділення.

“Нам вдалося знайти стіл за 219 640 грн. Доставка коштувала 3 000 грн, але її оплатив продавець, дізнавшись для кого цей стіл. Тож решта грошей поки що залишається на рахунку до того часу, коли керівництво відділення прийме рішення щодо інших потреб, які ми зможемо закрити за допомогою цієї суми. Про придбання повідомимо додатково”, — розповідають благодійники.

Як йдеться у дописі, впродовж сезону з 4 травня до 26 жовтня відбулися 24 концерти. У них взяли участь 72 учасники — оркестри, камерні ансамблі, кавер-гурти, солісти, актори театру та повітряні гімнасти. Загалом понад 300 учасників. Благодійний проєкт пройшов під гаслом “Кошик хоробрості”.

“Ми вдячні кожному та кожній, хто вийшов на нашу сцену, щоб подарувати свою творчість заради здоров’я дітей! Цього року ми мали амбітну мету — придбати для відділення дитячої онкогематології багатофункціональний стіл для операцій та маніпуляцій з рентген-чутливими пластинами. Таке обладнання вкрай необхідне у відділенні, адже дітки є дуже вразливими до всіх можливих інфекцій та вірусів. Повітря у самому відділенні очищується за допомогою високоякісного швейцарського фільтра, який ми з вами купили у минулому сезоні”, — йдеться у дописі.

Зі слів організаторів благодійної ініціативи, у дитячому онкогематологічному відділенні — 25 ліжок, які постійно зайняті.

“На сьогодні відділення є переповненим — там на постійній основі лікується 34 дитини. Окрім маленьких франківців та жителів нашої області, там перебувають також діти-переселенці, та дитина, позбавлена батьківської опіки”, — пишуть на сторінці ініціативи.

Цьогорічний сезон “На_шапку” відбувся за підтримки програми “Ґранти Теплого Міста” на суму 46 666 грн та громадського ресторану Urban Space 100 на суму 43 500 грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...