Мед Атлант

У Франківську відкрили пам’ятні дошки полеглим Героям Андрію Барилюку та Вадиму Кутовому

В Івано-Франківську відбулося відкриття пам’ятних дощок на фасаді ліцею №25 полеглим Героям Андрію Барилюку та Вадиму Кутовому. 

Мешканці міста, рідні та побратими вшанували пам’ять полеглих військових, які захищали Батьківщину від ворога.

Старший солдат, заступник командира бойової машини 109-го батальйону окремої 10-ї гірсько-штурмової бригади Вадим Кутовий народився у селі Тетерівка, Черкаської області. На військову службу був призваний у 2012 році до Національної гвардії України у Львівській області. Був відважним, завжди підтримував своїх побратимів.

Боронив нашу землю у найгарячіших точках бойових дій на Сході України. Брав активну участь у боях під Мар’їнкою.

На початку 2022 року Вадим вступив до лав територіальної оборони Івано-Франківська, вже на початку 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України. Виконував бойові завдання під Бахмутом. 9 березня Вадим востаннє вийшов на позиції. Перед смертю військовий встиг закрити собою своїх побратимів.

“Вадим майже весь свій життєвий шлях присвятив служінню у Збройних Силах України, був безстрашним воїном. Хотілося би, щоб в усіх наших воїнів збереглося життя і щоб всі шанували життя загиблих”, – дружина Вадима Кутового Олена.

Андрій Барилюк народився в Івано-Франківську. Боєць служив старшим солдатом в 10-ій гірсько-штурмовій бригаді. Був активним учасником національної скаутської організації України “Пласт”. Брав участь у бойових діях на Житомирщині аж до відступу російських військ. Згодом був направлений до Луганської області. У серпні отримав поранення від вибуху гранати, проходив тривалу реабілітацію. У січні 2023 року знову повернувся на фронт. Загинув у боях 30 січня 2023 року поблизу міста Бахмут.

“Найбільше, що мене вразило в ньому, що він такий невисокий, маленький, але був кулеметчиком. Він носив на собі бронижелет, магазини. Це дуже важко. Але він завжди казав: “Я не просто ношу,  я бігаю з цим, стріляю”.

Мене вражало, що він ніколи не давав “задню”. Він був хоробрим. Я завжди казав його мамі, що вона може ходити з гордо піднятою головою по всій Україні за свого сина. Бо він дійсно є патріотом і Героєм своєї держави. Він є прикладом героїзму”, – побратим Андрія Олег Торконяк.

Вшанували пам’ять воїнів квітами та хвилиною мовчання мешканці Івано-Франківська, рідні, побратими та учні ліцею №25.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...