Мед Атлант

Прикарпатці зможуть безкоштовно перевірити серце

Прикарпатці можуть безкоштовно перевірити серце в обласній клінічній лікарні.

Про це повідомили на сторінці медзакладу.

“Якщо відчуваєте дискомфорт в центрі грудної клітки, біль або дискомфорт в руках, лівому плечі, ліктях щелепі чи спині. Або ж важко дихаєте чи задихаєтесь, то варто без зволікань звернутись за медичною допомогою”, – радить кардіолог Юрій Курилець.

При цьому якщо вже було попереднє лікування, після якого здоров’я не покращилось, кардіологи рекомендують зробити коронарографію. Саме для її проведення заклад наразі забезпечений необхідними матеріалами.

Юрій Курилець пояснює суть маніпуляції та спосіб її проведення:

“Проводимо коронарографію з допомогою спеціального катетера. Спершу рентгенконтрастну речовину подаємо у просвіт судин серця, після чого проводимо серію рентгенівських знимків й так виявляємо атеросклеротичні бляшки, аналізуємо ступінь звуження”.

Зауважимо, що серцево-судинні захворювання залишаються нині головною причиною смерті українців, а ішемічна хвороба є найпоширенішою формою таких захворювань та призводить до інвалідизації.

Серед факторів ризику: високий артеріальний тиск, погане харчування, холестерин, зайва вага, куріння, високий рівень глюкози, низька фізична активність.

При цьому більшості серцево-судинних захворювань можна запобігти, як стверджують лікарі. І профілактика не надто складна, якщо дотримуватись принципів здорового харчування, займатися спортом, розпрощатися з цигаркою. Наприклад, на відновлення стану крові й судин безпосередньо впливає вживання води. За словами лікаря, вода дуже добре омолоджує та відновлює кров та судини. І навіть у людини зрілого чи старшого віку вони можуть бути такими, як у молодої здорової людини.

Якщо все ж турбує дискомфорт в ділянці серця, медики наголошують, що не варто зволікати. Нині для проведення діагностики у нашому закладі є необхідні матеріали та розхідники, тож процедура для пацієнта буде безкоштовною. Треба лише пройти запис у Call-Центрі: 0 (66) 303 42 42, 0 (67) 592 79 99).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...