Мед Атлант

Україна вже виробляє ракети із дальністю понад 640 км та ППО, аналогічне NASAMS

Україна почала розробляти системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, які подібні до американської та норвезької передової зенітно-ракетної системи NASAMS.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washington Post.

Як пише видання, попри те, що Україна має виробничі потужності та певні сировинні ресурси налагодити швидке виробництво озброєння було досить тяжко. Це пов’язано з тим, що після розпаду Радянського Союзу збройова промисловість в Україні фактично розвалилася.

“На жаль, я можу сказати, що без допомоги наших західних партнерів, наших друзів, у тому числі зі Сполучених Штатів, ми не зможемо повністю задовольнити потреби Збройних сил України”, – сказав заступник генерального директора “Української бронетехніки” Максим Полив’яний.

Також міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин заявляв, що Україна розгорнула ракету місцевого виробництва з дальністю польоту понад 640 кілометрів. Однак подробиць того, які саме це ракети він не надав.

За словами чиновників, в Україні також розробляються системи протиповітряної оборони з високоточними ракетами, подібні до американської та норвезької передової зенітно-ракетної системи NASAMS.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...