Мед Атлант

У Калуську ЦРЛ на добу госпіталізують одного-двох хворих з коронавірусом та з підозрами

7 травня на оперативній нараді у міськвиконкомі заслухали керівників закладів охорони здоров’я Калуської громади.

В цілому захворюваність на COVID-19  знижується. В Калуській ЦРЛ і Калуській міській лікарні розгорнуто 365 ліжок для лікування хворих з коронавірусом та з підозрами. На ранок 7 травня тут лікується 54 пацієнти  (заповнено близько 15% ліжок проти 21% — станом на минулу п’ятницю). З 304 кисневих точок в обох лікувальних закладах зайнятими є 18 (це 6%) — вдвічі менше, ніж станом на минулу п’ятницю, інформують “Вікна”.

Генеральний директор Калуської ЦРЛ Іван Красійчук повідомив, що на ранок цього дня в лікарні є 41 хворий з коронавірусом та з підозрами (станом на минулу п’ятницю у цьому закладі було 60 таких хворих). За словами Івана Красійчука, ситуація є оптимістичною і лікарня має можливість поступово згортати відділення, де лікували ковідних пацієнтів, та переходити до лікування планових хворих — більшість відділень вже повернули свої профільні місця. На 7 травня в Калуській ЦРЛ є 246 хворих. Це небагато, але так зазвичай буває після свят.  На добу в лікарню госпіталізують одного-двох хворих з коронавірусом та з підозрами і це досить мало. За словами Івана Красійчука тривожною є ситуація зі збільшенням кількості хворих дітей у лікарні — раніше тут в середньому було 20-25 пацієнтів на день, а зараз — є 40 хворих дітей (госпіталізовані з приводу захворювань шлунково-кишкового тракту, органів дихання тощо).

Щодо Калуської міської лікарні, то тут, як повідомив її керівник Микола Гудим на ранок 7 травня всього 67 хворих з них 13 — з коронавірусом на з підозрами (на минулу п’ятницю їх було 23). За словами Миколи Гудима, за тиждень у лікарню поступило шестеро хворих. За цей період на COVID-19  захворів один медичний працівник, а в цілому з початку пандемії коронавірусну хворобу було діагностовано у 37 медпрацівників міської лікарні.

Головний лікар Калуської стоматполіклініки Олег Шкляр на нараді повідомив, що у вихідні святкові дні тут було по 3-4 звернення на день, працював черговий лікар і усі пацієнти отримали медичну допомогу. За підсумками квітня поліклініка виконала фінансовий план на 76% і це на 2% більше, ніж за підсумками березня.  Як зазначав Олег Шкляр на засіданні виконкому напередодні, виконати фінансовий план важко — є карантинні обмеження і відтік пацієнтів і це позначається на доходах закладу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...