Мед Атлант

“Присвячую поєдинок моїй Україні та ЗСУ”. Перші слова Олександра Усика після перемоги над Даніелем Дюбуа

36-річний український боксер Олександр Усик захистив чемпіонські титули у надважкій вазі у бою проти 25-річного британця Даніеля Дюбуа. Для обох це був 21-й бій у професійній кар’єрі: Дюбуа уперше боксував за звання чемпіона світу, Усик вдруге захищав свої титули.

Бій Усик – Дюбуа пройшов у польському Вроцлаві, був номінально домашнім для українського боксера, пише Суспільне Спорт.

Усю дистанцію поєдинок не пройшов, позаяк у дев’ятому раунді суддя зупинив бій після другого нокдауну від Олександра Усика – дострокова перемога українця, перша у надважкій вазі.

Одразу після бою Олександр Усик в рингу дав коментар, в якому розповів про свої емоції після бою.

“Я почуваюся добре. Дуже дякую за підтримку, присвячую цей поєдинок моїй Україні і Збройним Силам України, а також команді, сім’ї та дітям. Слава богу за все та слава Україні!”, – сказав Олександр.

Одним з факторів на користь Дюбуа перед боєм називали силу його удару. Про це також запитали Усика одразу після поєдинку, але українець відзначив лише одну частину тіла, що “постраждала” від Дюбуа.

“Я не відчув його потужності. Лише мої яєчка відчули”, – віджартувався українець.

Усик має на увазі епізод у п’ятому раунді, коли суддя зарахував удар Дюбуа як удар нижче пояса. Українець у той момент опустився на ринг, та нокдаун не відраховували через класифікацію удару “нижче пояса”.

Команда Дюбуа не погодилася з таким рішенням судді і назвала уже після бою цю зупинку “пограбуванням”, а сам удар “чистим”.

Окрім того, Олександра Усика запитали про бажаного наступного суперника і потенційний бій за звання абсолютного чемпіона світу проти Тайсона Ф’юрі.

“Я готовий боксувати з Ф’юрі хоч завтра, я готовий. У наступному бою, я готовий боксувати з ним. Але чи готовий Тайсон, я не знаю”, – сказав Усик.

Також його запитали про обов’язкового претендента на чемпіонський пояс, Філіпа Хрговича. Адже хорват не планує відтерміновувати свій бій з Усиком, якщо українцеві не вдасться організувати бій проти Ф’юрі.

“Чи буде наступним Хргович? Я зараз хочу відпочити. Це питання до мого промоутера та менеджера. Я тепер буду відпочивати, буду спати та їсти, а також пити мінеральну воду”, – резюмував українець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...