Мед Атлант

Україна може зупинити Путіна, якщо ми надамо необхідну зброю – Байден

У перші хвилини свого звернення “Про стан справ у державі” президент США Джо Байден згадав про необхідність допомоги Україні.

Йдеться у зверненні Байдена

 “Україна може зупинити Путіна, якщо ми будемо разом з Україною, і надамо Україні необхідну зброю. Допомога Україні блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства. Ми не можемо відійти і поставити під удар всю Європу. Я казав Путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо”.

Байден посилив заклики до Сполучених Штатів продовжувати надавати допомогу Україні, заявивши, що свобода і демократія перебувають під загрозою “як вдома, так і за кордоном”.

Він сказав, що мета його промови – “розбудити Конгрес і попередити американський народ” про те, що демократія під загрозою.

 “Якщо хтось тут думає, що Путін зупиниться на Україні, я запевняю вас, що він не зупиниться. Ми мусимо відповісти на виклик Путіна”.

Президент повторив, що Україна просить про військову допомогу і зброю, щоб дати відсіч Росії, а не про американський персонал.

“Вони не просять американських солдатів. Насправді, американські солдати не воюють в Україні. І я сповнений рішучості, щоб так і залишилося”.

Також  Байден розкритикував попередні коментарі колишнього президента Дональда Трампа (не називаючи його імені), який сказав Путіну “робити, що тобі заманеться”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...